Blogger HTML editörüne eklenen yeni özellikler

Blogger şablonları üzerinde değişiklik yapmanın yollarından biriside blogger HTML editöründen geçiyor, HTML, CSS ve Javscript kullanarak blog tasarımınızı kendi beğenilerinize göre şekillendirip daha işlevsel ve kullanışlı hale getirmeniz için bloggerın sunduğu en gzel özelliklerden birisi.




Blogger'ın diğer bölümlerinde yani şablon düzenleyicisi olsun veya ayarlar kısmında blog tasarımınızla ilgili yaptığınız tüm değişiklikleri kod olarak görebildiğimiz HTML editörünü daha kullanışlı hale getirmek için yaptığı bir çok düzenleme var işte yeni HTML editörü ve özellikleri.



Geliştirilmiş HTML şablon editörü şimdi satır numaralandırma, dizim, otomatik girinti ve şablonda çok daha kolay düzenleme yapmak için açılıp kapanan kodlar.


Bloggerın HTML editörü üstünde yaptığı en belirgin değişiklikler kodları daha rahat bulmanız için menüye eklediği butonlar ve bu butonlar sayesinde değişiklik yapmak istediğiniz bölm ve widgetları daha rahat ve kolayca bulabilmeniz.

Her hangi bir widget üzerinde değişiklik yapmak isterseniz, "Widgeta atla" diye yazan açılır butona tıkladıktan sonra  düzenlemek istediğiniz widgetın başlığına tıkladığınızda widgetın kodlarını hemn karşınıza geliyor.

Numaralandırılmış satırların yanında yer '►'   yeni kat işaretlerinede tıklayarak widgetın kodları genişletip kapatmanızda mümkün..

Eklenen yeni satır numaralandırma özelliği hata veren kodlarıda bulmanızda işleri dahada kolaylaştıryor.

Yeni HTML düzenleyicisinin özellikleri bence güzel beğenmeiğim tek tarafı önizle sayfasının yerine yaptığınız değişikliklerin kod bölümünde görüntülenmesi..

0 Yorumlar