Winrar Dosyasına Nasıl Şifre Koyulur?

Öncelikle Winrar ne işe yarar ondan bahsedeyim. Winrar deyince çoğu kişi dosyaların boyutlarını küçültmek olarak algılıyor. Evet, Winrar ile sıkıştırma işlemi yapınca cüzi bir miktar boyut küçülüyor ama Winrar’ın asıl amacı bu değil. Winrar’ın dosyalarınızı sıkıştırmaktan kasıtı; birden çok dosyanızı bir arada tutmaktır. Peki neden klasöre toplamak yerine Winrar’la toplayalım dosyalarımızı? Bunun cevabı ise; klasörlerinizi web ortamına tek parça şekilde upload edemezsiniz. Fakat Rar’lanmış bir dosyayı tek parça şekilde upload edebilirsiniz. Aynı işlem, download içinde geçerli. Şimdi gelelim Winrar dosyasına şifre koymaya.
Winrar Dosyasına Nasıl Şifre Koyulur?Bu işlem oldukça basittir. Aşağıdaki adımları tek tek takip ederek, Winrar dosyanıza şifre koyabilirsiniz.
- Öncelikle Rar’lamak istediğiniz dosyaya sağ tıklayıp, “Arşive Ekle” diyoruz ve karşımıza şöyle bir pencere geliyor:
Winrar'a Şifre Koymak
- Ardından açılan pencereden “Gelişmiş” sekmesine geliyorsunuz.
Winrar'a Şifre Koymak
- Buradan “Parolayı ayarla…” butonuna tıklıyoruz.
Winrar'a Şifre Koymak
- Son olarak açılan pencereye parolamızı 2 kere giriyoruz ve kontrol etmek amaçlı “Parolayı göster” kısmını işaretliyoruz. Eğer parolamızı doğru bir şekilde girmişsek “Tamam” butonuna tıklıyoruz ve pencereyi kapatıyoruz.
Artık Winrar dosyamıza şifremiyi koyduk. Son kez “Tamam” butonuna tıklıyoruz ve Winrar, dosyamızı.rar uzantılı bir hale getiriyor ve şifreliyor. Şifreyi girmeden kimse dosyayı açamayacak ve kullanamayacak.

0 Yorumlar