FIFA 15'mi Yoksa PES 2015'mi?

FIFA 15'mi daha iyi yoksa PES 2015'mi? FIFA 15 ve PES 2015'in özellikleri nedir? 
Günümüzde futbol oyunu denildiğinde artık hafızalara gelen yalnızca iki isim bulunmakta. Biri PES, diğeri ise FIFA serisi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 2015 sürümlerini göreceğimiz futbol oyunları, gelecek nesil oyun konsollarının gücüyle birlikte bizlere konsollarımızda ve bilgisayarlarımızda zevkli bir futbol deneyimi sunmayı kendilerine hedef görüyorlar.. Bizlerde bu duruma biraz aç kaldık diyebiliriz.
Yeni futbol oyunları FIFA 15 ve PES 2015'te göreceğimiz yeniliklerden bahsedecek olursak, FIFA serisi zaten oturmuş oyununa sadece grafik kalitesi katmaya odaklanmış durumda. Futbolcuların artık duygularını yeşil çimlere yansıtabileceği futbol oyununda, yaklaşık 600'den fazla duygusal animasyon yer alacak. Ligimizde görmüş olduğumuz futbolu kalp ile oynamak terimini adeta bizlere yaşatacak diyebiliriz. Tam olarak ne demek istediğimizi FIFA 15 videolarını izlediğinizde anlayabileceksiniz. 
PES 2015 tarafında baktığımızda ise, geçtiğimiz yıl çıkışını yapan yeni serisi PES 2014 ile oyuncularına büyük bir hüsran yaşatmış olan futbolcu modellemeleri bu kez gerçeğe yaklaşacak gibi görünüyor. 1000'den fazla futbolcunun tekrardan modellendiği PES 2015 oyununda yapımcı Konami'nin yapmış olduğı bir açıklamaya göre, istediğimiz şekilde şut çekebilmek özelliğine sahip olacağız. 2014 serisindeki hayal kırıklığını geride bırakarak futbol tutkunlarının gönlünde tertemiz bir sayfa açmak isteyen PES, oyun oynanış sistemini tamamen değiştirmeyi hedefliyor. Müsabakaların sonunda futbolcuların galibiyete sevindiği veya mağlubiyete üzüldüğü sahnelere tanıklık edeceğimiz PES 2015'te, maç oynanış sırasında tribünlerin ateşli tezahüratlarını da duyabileceğiz. 
FIFA serisinde sıklıkla karşılaşmış olduğumuz kadro ve oyuncu güncellemelerini, 2015 serisiyle birlikte PES'te bulunan Balance of Play sistemi sayesinde her hafta göreceğiz. PES 2015'te Master League Online modu yer alacak. Bu oyun modunda dilersek para sayarak çeşitli ürünler satın alabileceğiz. 
Futbol oyunu tutkunlarının kafasında eminiz ki şu soru yer alıyor; PES 2015 bakalım bu yıl FIFA 15'e ne derecede ayak uydurabilecek? Eğer açıklamış oldukları bu yenilikleri bizlere kazandırabilirlerse, şu an tahtta tek başına oturan FIFA oyununun koltuğu tehlikeye düşecektir. Öte yandan bakmak gerekirse FIFA 15 ile birlikte gelecek olan birçok yenilik ile FIFA serisine rakip olabilmek hiçte kolay olacak gibi görünmüyor. Eğer FIFA çizgisini bozmadan yoluna devam ederse PES'i çok zor günler bekliyor diyebiliriz. 
Oyunlar için yayınlanan videolara aşağıdan göz atabilirsiniz.
PES 2015 oynanış videosu

FIFA 15 oynanış videosu

0 Yorumlar