Sivilcelerden korunmak: Ne yapmalı?

Sivilcelerden korunmak: Ne yapmalı?
Sivilceli bir ciltle mi uğraşıyorsun? Bu basit cilt bakımı rehberiyle daha kötüye gitmesinin önüne geç.

Belki tam burnunun ucunda büyük bir sivilce çıktı ya da belki de büyük bir sivilce sorunun var. Her şekilde bu rehber sivilceli bir ciltle uğraşırken neyin işe yaradığı ve neyin yaramadığını bilmene yardımcı olacaktır.

Akne İlaçlarını Aşırı Kullanma

Bazı reçetesiz akne ilaçları bakterileri öldüren, cildin yağ üretimini azaltan ve sivilceyi kurutan benzoil peroksit maddesini içerir. Çok az kullanmak işine yarar. Sivilceli bölgeye bu tür ilaçları aşırı uygularsan ya da çok uzun süre kullanırsan, kuru döküntüler oluşabilir.

Alfa Hidroksi Asitlerini Bir Dene

Sivilcelerden kurtulmanın bir başka yolu da alfa hidroksi asitleri (AHA’lar) içeren reçetesiz nemlendiriciler kullanmaktır. Cildi yumuşatır ve hafif aknelerde işe yarar.

Aşırı Makyaj Yapma

Sivilcelerin üzerini kapatırken yağ içermeyen kapatıcılar, fondötenler ve pudralar kullan ve bunları hafifçe sür. Cilt sorunlarını tedavi etmeye yardımcı olacak salisilik asit içeren makyaj malzemeleri ara.

Sivilcelerinle Uğraşma

Hiçbir zaman sivilcelerini sıkma, patlatma ya da onlarla oynama. Sivilceyle oynamak sivilceyi tahriş eder ve daha kırmızı ve dikkat çekici olmasına neden olur. Sıkmak ya da patlatmak yağın ve bakterinin tekrar cilde geri püskürtülmesine neden olabilir ve bu da yeni bir sivilce ve hatta kist oluşmasına neden olabilir. Patlatmak ve oynamak aynı zamanda yüzünde kalıcı olacak bazı izler de bırakabilir.

Ebeveyninle Konuş

Ebeveynine akne ile nasıl başa çıktıklarını sor çünkü bu genellikle kalıtsaldır. Annen büyük ihtimalle bir sürü cilt bakımı ürünü denemiştir, işte bu nedenle onda hangilerinin işe yarayıp hangilerinin yaramadığını sor.

Hepimiz farklı şekillerde sivilcelerle uğraşırız. Senin cilt bakımı rutinin nedir?

0 Yorumlar